IES Son Pacs

 

 

“Aquest llaç quatribarrat que hem penjat a la nostra web mostra l’adhesió de l’assemblea de professors de l’institut a la campanya “Enllaçats pel català”. La forma del llaç ja s’ha empleat en altres campanyes cíviques sobre temes que demanen la sensibilització de la població. En aquesta ocasió, la campanya vol cridar l’atenció sobre la desregulació del coneixement del català per accedir a la funció pública. cinta-cat-1

Segons el nostre PEC, la llengua vehicular de l’institut és el català i atès que el centre destaca des de fa anys en el seu compromís amb la llengua i la cultura pròpies i la integració dels nouvinguts, hem trobat oportú de penjar un llaç a la web i també al rebedor de l’edifici.

El rebedor i la web són els espais de benvinguda al centre, és allà on ens volem mostrar com som i per això hi trobau els nostres logos, els nostres reconeixements, fotografies de les nostres activitats…

Antoni Quintana,

Director”

ENLLAÇATS PER SEMPRE (ARTICLE D’UN ALUMNE A LA REVISTA DEL COL·LEGI “INTERESS-A”)

Una de les notícies d’actualitat d’aquest segon trimestre han estat els llaços. A l’institut, en tenim un penjat des de fa unes setmanes, al vestíbul. El motiu és reivindicar la llengua catalana. Pel que he pogut sentir la nostra llengua, ara, és un problema ja que el govern no veu amb bons ulls, això de fer l’ensenyament en català per tothom.
Jo com a alumne que som, no acab d’entendre molt bé el motiu. A l’escola he fet tota la vida ensenyament en català i sé parlar perfectament les dues llengües. Tenc amics que a ca seva parlen castellà i en acabar l’escola han aconseguit de parlar català tan bé com jo. Per quin motiu s’ha de canviar de pla, si s’ha aconseguit que els nins aprenguin a parlar les dues llengües? És que algú ha demostrat que no funcionava? hi ha algú que pugui demostrar que hem rebut una mala educació fins ara?.
M’han explicat que a partir de l’any que ve separaran els nins petits en dos grups: els que fan les classes en català i els que la fan en castellà perquè està previst que els pares puguin decidir en quina llengua volen educar els seus fills. A mi això, em sembla molt malament perquè això vol dir que a partir del curs que ve, els nins ja no podran rebre les mateixes classes, ni faran les mateixes activitats ni compartir les mateixes estones junts.
La veritat, no em sembla una bona escola, aquella que separa. A més, se suposa que si aprenem llengües és per compartir coses amb gent que no parla la nostra, no per separar-nos dels altres.
Els qui diumenge anàrem a la manifestació vàrem poder veure que hi havia molta gent en contra d’aquest nou pla i molta gent també duia un llaç. M’imagin que devia ser gent que pensava com jo.
En la pròxima manifestació, jo també duré el meu llaç perquè me sent ben content d’haver rebut l’educació que he rebut –encara que l govern pensi el contrari -i m’agradaria que els meus fills poguessin rebre la
mateixa.

This entry was posted in Adhesions. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *