Senyeres a les escoles

Senyeres a les escoles

La Conselleria d’Educació ha enviat una circular a tots els centres escolars ordenant retirar les senyeres que s’hi han anat penjat per protestar contra les polítiques reaccionàries que s’han emprès des de el Govern en contra de la llengua catalana. La circular, que ja “circula” per internet, és espectacular, ja que diu que s’ha d’eliminar la senyera dels instituts ja que ni és un “símbol reconegut a l’Estatut d’Autonomia” ni tampoc és “la bandera nacional” (es deu referir la circular com a bandera “nacional” a la rojigualda, ara bandera oficial del regne borbònic en el que vivim, i abans, durant 40 anys, bandera oficial del règim franquista…). A més a més, diu la circular que no es poden fer reivindicacions als centre amb “rerefons polític”. Bé doncs, en primer lloc, com a mallorquí, em sent avergonyit que se’m digui que la senyera del Rei en Jaume no és un “símbol reconegut”. Així ens va anar la transició, havent d’inventar entre d’altres coses banderes artificioses com la yankie acastellada que actualment és la “reconeguda” pel nostre “estimat” estatut. Així, ara, la senyera que ens ha definit nacionalment durant 800 anys, en la volen prohibir a l’hora que ens volen restringir la llibertat d’expressió dient que no es poden fer reivindicacions amb “rerefons polític”. I jo em deman, quina reivindicació no té un rerefons polític? Cap, ni una. Altra cosa és que es vulgui criminalitzar les reivindicacions amb rerefons partidista (que tampoc hauria de ser així), però anar en contra de la política, entesa com ars comú de construcció de la polis, volent-la restringir a que la puguin exercir qui ens governa i furtant fins i tot la possibilitat de crítica és un símptoma clar d’una deriva en direcció al totalitarisme.

Antoni Bennàssar,
Advocat, doctor en Dret, ex-Defensor del Menor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *