IES Mossèn Alcover

IES MOSSÈN ALCOVER
YouTube Preview Image

Manifest:

Companys, amics, bon dia a tots!

Fa quasi quaranta anys que la societat balear no patia una repressió lingüística com la que està sofrint actualment. Coincidint amb la celebració del dia de Sant Jordi, dia del llibre, dia de lectura, dia on la llengua agafa un protagonisme essencial, com a catalanoparlants i alumnes d’aquest centre, Mossèn Alcover, gran defensor de la llengua i cultura catalanes, avui ens manifestam per denunciar la repressió lingüística que pretén dur a terme aquest nou govern.

Aquesta amenaça política perjudica greument el bilingüisme i la cohesió social a la nostra terra. A més a més, consideram que és intolerable que es plantegi destruir l’ensenyament integral en català, en la llengua pròpia. El govern romp el consens que hi ha hagut fins ara en matèria lingüística. Al·legant que defensa els drets d’uns, el que aconsegueix realment és que un país perdi la seva capacitat de conèixer, aprendre i, per damunt de tot, estimar la seva pròpia llengua.

Per acabar, només recordar-vos unes paraules d’un manacorí caracteritzat per ser un dels més destacats defensors i estudiosos de la nostra llengua, català il·lustre i prou reconegut i valorat, o almenys això diven, pels nostres governants actuals, Antoni Maria Alcover. I diu Mossèn:

“¿Qui no sap qu’axò que’n diuen català, rossellonès, mallorquí, menorquí, eyvissenc, valencià, tortosí, pallarès, alicantí, no són més que modalidats diferents d’un mateix i únic idioma, que’l poreu anomenar com volgueu, mentres no fasseu la toxarrudesa de negarli l’egzistència, que, després de tot, la tendrà, tant si la hi negau com si la regonexèu?”

VISCA LA LLENGUA I VISCA LA NOSTRA TERRA!

POEMA “SENYOR SANT JORDI” – SALVADOR ESPRIU

Senyor sant Jordi,
patró,
cavaller sense por,
guarda’ns sempre del crim
de la guerra civil.

Allibera’ns dels nostres pecats
d’avarícia i enveja,
del drac de la ira
i de l’odi entre germans,
de tot altre mal.

Ajuda’ns a merèixer la pau
i salva la parla de la gent catalana.
Amen.

Un grup nombrós de professors de l’IES Mossèn Alcover s’ha enllaçat al pati a l’hora de l’esplai. S’han tapat la boca amb una senyera, símbol de la llengua catalana que es pretén silenciar. Amb aquest acte, el professorat ha volgut manifestar el seu rebuig a la prohibició de penjar els llaços a les façanes dels centres educatius. Els alumnes han aplaudit de manera espontània la iniciativa (4 d’Abril del 2012).

This entry was posted in Adhesions. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *