Joves de Mallorca per la Llengua encoratja els IES a seguir endavant amb la campanya Enllaçats pel català

Notícia de Tribuna Mallorca | 02/04/2012

Joves de Mallorca per la Llengua encoratja els IES a seguir endavant amb la campanya Enllaçats pel català

L’entitat juvenil mostra la seva solidaritat amb els IES i denuncia que el Govern dediqui tantes energies a llevar llaços. Joves de Mallorca per la llengua ja va donar suport a la iniciativa sorgida dels IES de penjar un llaç amb la senyera com a símbol de protesta dels retalls en educació i en qüestió de llengua del govern de Bauzá. L’entitat juvenil encoratja tots els IES que encara tenen penjat el llaç perquè no el retirin. Segosn els Joves, un llaç amb els colors de la senyera no és una arma política, és la conseqüència de la marginació de la llengua pròpia de Mallorca a les aules que vol emprendre el govern Bauzá.

De la mateixa manera, l’entitat dóna un suport especial a l’IES de Marratxí per l’expedient obert a causa del vídeo que enregistraren els alumnes, on es cantava una versió d’una cançó del cantautor mallorquí Tomeu Penya amb una lletra nova que defensava el català a l’ensenyament.

Els Joves de Mallorca per la Llengua denuncien que en època de crisi, la màxima preocupació del govern sigui que no hi hagi llaços en defensa del català a les façanes dels Instituts. “Els recursos humans que es malbaraten fent aquesta feina, bé es podrien emprar fent moltes altres coses de profit, com ara arreglar els desperfectes que pateixen els IES”. L’entitat recorda que, tot i que a l’IES de Marratxí l’IBISEC va retirar el llaç, els alumnes el tornaren a penjar. D’altra banda, Joves de Mallorca per la Llengua fa una crida a tots els Instituts que encara no han penjat el llaç, i els anima a fer-ho.

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *