Manacor s’enllaça

Notícia del dBalears | 04/04/2012

Manacor s’enllaça

En un comunicat, els impulsors d’aquesta iniciativa, un grup de ciutadans anònims, han explicat que pretenen “rebutjar la croada contra el català, la seva marginació en els mitjans de comunicació i les mesures de coacció als centres educatius”

La ciutat de Manacor es despertà ahir “enllaçada”. Hi havia llaçades quadribarrades arreu: a l’auditori municipal, a la Bassa, als indrets més cèntrics i en algunes rotondes. L’acció va ser a càrrec d’un grup de “ciutadans anònims manacorins”, que les va penjar de nit.

La llaçada més gran i visible era la de l’auditori, que anava acompanyada del lema de la campanya: “Enllacem ca nostra”. Destacaven, així mateix, les instal·lades dalt el fanal de la Bassa, a la plaça de la Mora i la col·locada sobre el bust de mossèn Alcover. Molts de comerços del centre també en portaven.
A mitjan matí, aquest diari rebé un correu electrònic signat per un “grup de ciutadans manacorins” que assumia l’acció com a mostra d’oposició “a les mesures que el Govern de Bauzá està duent a terme en contra de la llengua catalana”. Enumeraven altres motius pels quals havien penjat les quadribarrades: “Rebutjar la croada contra la nostra llengua, la seva marginació en els mitjans de comunicació i les mesures de coacció als centres educatius”. Els autors de l’enllaçada conviden la resta de ciutadans a sumar-se a la proposta penjant un llaç a casa seva i a “oposar resistència contra les mesures que eliminen la nostra cultura”.
La gran “enllaçada” de Manacor arriba quan encara no fa dues setmana que prop de 50.000 persones protestaren contra les retallades lingüístiques que pretén dur a terme l’Executiu de José Ramón Bauzá i en ple conflicte entre part del professorat dels centres educatius públics i Educació.
El batle de Manacor i diputat del PP al Parlament, Antoni Pastor, es mostrà comprensiu amb la protesta. Ho interpretà com “una manifestació de la gent, que està preocupada i s’ha volgut expressar d’aquesta manera, penjant llaços”. Pastor recordà que la modificació de la legislació lingüística és “un conflicte que és al carrer” i “al qual una part de la població s’hi oposa”.

Retirada
El batle explicà que els llaços es començaren a retirar a partir del migdia en virtut d’una ordenança sobre mobiliari urbà que impedeix que puguin continuar exhibits. Pastor observà que la via pública “no es pot convertir en un lloc on la gent faci públiques les seves reivindicacions indiscriminadament”.
Joan Llodrà, regidor d’Esquerra, aplaudí la iniciativa. “Em sembla fantàstic, queda demostrat que tenim una societat viva”, digué.

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *