Tot Mallorca s’enllaça pel català

Notícia de Tribuna Mallorca | 10/04/2012

enllaatsauditori4_640x427.jpg

La reacció de la societat mallorquina contra la política lingüística de Bauzá està tenint unes proporcions desconegudes i inesperades per al Govern. Una setantena d’alumnes de l’IES Felanitx han realitzat un vídeo contra la política anticultural de Bauzá i contra la decisió del seu equip de govern de retirar els llaços per la llengua dels instituts públics. Es tracta d’una cançó famosa versionada per solidaritzar-se amb l’IES Marratxí. En el cas de Felanitx, el tema escollit és “Jenifer”, dels Catarres, que ha passat a anomenar-se “Oh! José Ramón!”. Com a Marratxí, el grup de cantants i intèrprets han estat únicament alumnes per iniciativa pròpia, i la gravació va tenir lloc durant el temps d’un esplai. Alguns alumnes ja varen tornar a penjar el llaç quadribarrat a la façana de l’IES després de la seva retirada per part d’un treballador d’IBISEC. Finalment, el llaç quadribarrat ha estat substituït per un altre de color carabassa, com ho han fet les escoles valencianes, i que simbolitza la mescla del groc i el vermell de la senyera. Tot i això, el quadribarrat continua penjat al hall del centre. Aquí podeu veure el vídeo, amb l’opció de subtítols i amb la lletra de la cançó a la informació: YouTube Preview Image
bust_mossen_alcover_640x425.jpg

També Manacor s’ha mobilitzat pel català. El poble es va despertar enllaçat. Un grup de ciutadans anònims manacorins ha decidit oposar-se a les mesures que el Govern de Bauzá està duent a terme contra la llengua catalana. Una senyera gegant penjada a l’Auditori amb el lema “Enllacem ca nostra” a convidat als ciutadans de la capital de Llevant a sumar-se iniciativa. El punt neuràlgic del poble, sa Bassa, també anava ple de llaços, fins i tot ben a dalt de la famosa farola. Sant Jaume, el bust de Mossèn Alcover i algunes rotondes també han estat decorades amb llaços. Els motius de l’acció són rebutjar la croada contra la llengua, la seva marginació als mitjans de comunicació i les mesures de coacció als centres educatius que han decidit dir prou. Els ciutadans de Manacor que han demostrat la disconformitat enllaçant la ciutat conviden tothom a que se sumi a la iniciativa i a que pengin el llaç a ca seva. També conviden la ciutadania a oposar resistència a les mesures que eliminen la nostra cultura.

També continua l’adhesió dels centres d’ensenyament. El CEPA Mancomunitat des Pla s’ha adherit al manifest Enllaçats pel català i ha penjat dos llaços quadribarrats ben visibles al centre: un a fora, a la façana, i un a dins, a la porta d’entrada.

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

One Response to Tot Mallorca s’enllaça pel català

  1. Antoni says:

    Tard o d’hora es veia venir, els espanyols (forasters) del PP, s’han fet amb el poder dintre del partit, i els mallorquins de parla catalana acalan el cap i es conformen en cobrar la nòmina a final de mes, malgrat tot, mes prest que tard les trauran a fora i les arraconaran, llavors potser serà massa tard per adreçar aquest atemptat a la dignitat d’un poble, que començà ara fa 298 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *